Chèvrelasagne
Kategori: My life..
Du behöver:
500 gram lammfärs (men jag har brukar göra den med köttfärs eller älgfärs)
Olivolja
1 Gul lök
4 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 msk tomatpuré
4 msk chilisås
2 dl köttbuljong
salt och svartpeppar
1 stor aubergin
2 burkar creme fraiche (jag använder lätt)
ca 200 gram chèvreost (köper oftast en "puck" på ca 170g)
Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i olivolja i en stekpanna under några minuter. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Lägg lök och vitlök i färsen och rör om. Tillsätt timjan, tomatpuré, chilisås och buljongen. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar
Skär auberginen på längden i plattor.
Blanda creme fraiche och smulad chèvreost i en skål och smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela färsen i botten på en ugnsfast form. Täck med aubergineplattor och ett lager ostcreme. Lägg på ytterligare ett lager färs och toppa med aubergineplattor och ostcreme. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Servera med en god tomatsallad.
Smaklig måltid...