luna1000

Livet är inte de dagar som gått, det är de dagarna du minns...

Kebabsallad

Kategori: My life..

Har precis avnjutit en god kebabsallad...



På tio minuter var den klar!
Stek kebaben (finns att köpa på affären) i margarin.
Under tiden, blanda creme fraiche med majonnäs, lite chilisås,
salladskrydda och en skvätt mjölk. Rör ihop, voilá - kebabsås.
Skär upp sallad, tomat, lök och gurka, lägg upp på tallriken.
Lägg på kebaben ovanpå salladen, ringla över kebasåsen.
Ät och njut!

Kommentarer

  • Anonym säger:

    Jag hoppas att du skriver fel och använder riktigt smör och inte margarin....

    2009-11-29 | 10:07:10
  • Anna säger:

    Japp, jag använder riktigt smör! För mig har det dock alltid varit "samma sak", fast det är klart, NU vet jag ju bättre! Det var ett slarvfel! :)

    2009-11-29 | 16:33:29
    Bloggadress: http://luna1000.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Smör är en naturprodukt och får bara innehålla mjölkfett. Smör framställs genom att man kärnar grädde och tillsätter salt och mjölksyrakultur. Inga andra tillsatser eller fetter får förekomma. Svenskt smör innehåller 81–84% fett, beroende på vilken salthalt det har.



    Margarin framställs av fasta eller flytande vegetabiliska och animaliska fetter. Det får innehålla max 3% mjölkfett. Margarin som är avsett för matlagning och bakning samt vissa smörgåsmargariner innehåller 80% fett. Förutom fett innehåller margarin också syrad skummjölk och vatten som är finfördelat i fettet. Salt och smakämnen tillsätts.



    Margarin innehåller en tillsats av emulgeringsmedlet lecitin. Det tillsätts för att vattendropparna ska vara finfördelade i margarinet. Flytande margarin har 80% fetthalt. I flytande margarin ingår en större andel flytande oljor än i fasta margariner. Ett exempel är Carlshamns Flytande Margarin.



    Och det var Loppa som påpekade d=)



    2009-11-29 | 19:08:03

Kommentera inlägget här: